OOK NOG

Naast het reguliere werk als creatief in de marketing ben ik ook op een aantal andere terreinen actief. Op deze pagina een overzicht van mijn werkzaamheden als MerkMaker, presentator, bestuurder en illustrator. 


PRESENTATOR

PRESENTATOR  "Geef mij maar een zaal!". Ik hoor het mezelf soms zeggen. Beetje opportunistisch. Maar wel waar. Ik hou er van om presentaties te geven over onderwerpen die te maken hebben met ziel, merk, kunst, taal. En of het nu de Raad van Commissarissen, College Van Bestuur, Wijkcentrum, Bond van Plattelandsvrouwen of Ried Fan'e Fryske Beweging is, ik wil het boeiend, begrijpelijk en met een flinke dosis humor te doen. 

 

MODERATOR  Het introduceren en ondervragen van sprekers en het betrekken van de zaal. Leuk werk. Dit mocht ik bijvoorbeeld doen in het seizoen '17-'18 bij Club Cele in Zwolle met sprekers als Merijn Tinga (Plastic Soup Surfer), Esther Kokmeijer (beeldend kunstenaar / lid (pool)expedities), Jantien de Boer ("Landschapspijn") en Bouwe de Boer (duurzaamheidsdoener).

 


BESTUURDER

Werken is mooi, maar ik vind dat je daarnaast ook een aantal maatschappelijke taken op je moet nemen. Daarom heb ik in de afgelopen jaren in verschillende besturen gezeten. Van De HET (ondernemersprijs) tot IJshal Leeuwarden (nu Elfstedenhal). En van De Boat Giet Aan (vaartocht oude schepen) tot voorzitter Rotary Nijehove. Momenteel ben ik op 3 fronten als bestuurder aktief:

 

JEUGD FONDS SPORT FRIESLAND   Doel: kinderen die dit niet kunnen betalen (in FRL ca. 6000) in de gelegenheid stellen om hun sport te beoefenen. Geen bureaucratie. Praktische aanpak.

  

CAMBUUR VERBINDT   De maatschappelijke tak van voetbalclub Cambuur die stadion, spelers en organisatie inzet voor (groepen) mensen die steuntje kunnen gebruiken. Van G-voetbal tot Old Stars. Van Nederlandse les voor allochtone vrouwen tot Cambuurtvoetbal in de wijken.

 

BALLETGEZELSCHAP IVGI & GREBEN. Om een impuls te geven aan de dans in Noord-Nederland krijgen de internationaal vermaarde choreografen Johan Greben en Uri Ivgi de kans om hier een eigen gezelschap te beginnen. 

 

ONZICHTBARE HAND   Initiatief van Rotary Nijehove waarbij het netwerk praktische hulp biedt aan een kwetsbare wijk: juridisch, bestuurlijk, communicatief, etc.


ILLUSTRATOR

Ik hou er van om verschillende vormen en technieken uit te proberen. Van Uit-De-Losse-Pols tot Strak-Digitaal. Dit geeft plezier in het tekenen. En soms ontdek je hierdoor een stijl die niet beperkt hoeft te blijven tot mijn eigen Mac. Hierdoor heb ik een paar keer in opdracht geïllustreerd (NIDO, Connecting Hands). Toegegeven, het is voor mij een bijproduct, maar ook dat kan voor de markt interessant zijn.