OOK NOG

Naast het reguliere werk als creatief in de marketing ben ik ook op een aantal andere terreinen actief. Op deze pagina een overzicht van mijn werkzaamheden als MerkMaker, presentator, bestuurder en illustrator. 


MERKMAKER

MerkMakers is een netwerk van specialisten in marketing. Strategen in internationale merken, zuivel, financiele dienstverlening. Vormgevers in huisstijlen en verpakkingen. Conceptdenkers, art-directors en tekstschrijvers. Specialisten in digitale technieken en social media.

 

Het netwerk van MerkMakers is breed en de dienstverlening heeft inhoud en is efficiënt. Ons motto: ZIN - ZIEL - ZAAK. Omdat we met ZIN 'het waarom' willen vinden. Omdat we met ZIEL leven aan een merk geven. En omdat ZAAK middelen creëert die tot resultaat voor onze opdrachtgever moet leiden.

 

Sinds 2007 ben ik mede-eigenaar van dit netwerk: www.merkmakers.nl


PRESENTATOR

PRESENTATOR  "Geef mij maar een zaal!". Ik hoor het mezelf soms zeggen. Beetje opportunistisch. Maar wel waar. Ik hou er van om presentaties te geven over onderwerpen die te maken hebben met ziel, merk, kunst, taal. En of het nu de Raad van Commissarissen, College Van Bestuur, Wijkcentrum, Bond van Plattelandsvrouwen of Ried Fan'e Fryske Beweging is, ik wil het boeiend, begrijpelijk en met een flinke dosis humor te doen. 

 

MODERATOR  Het introduceren en ondervragen van sprekers en het betrekken van de zaal. Leuk werk. Dit mocht ik bijvoorbeeld doen in het seizoen '17-'18 bij Club Cele in Zwolle met sprekers als Merijn Tinga (Plastic Soup Surfer), Esther Kokmeijer (beeldend kunstenaar / lid (pool)expedities), Jantien de Boer ("Landschapspijn") en Bouwe de Boer (duurzaamheidsdoener).

 

TV-GAST  "Hey, ik ken je ergens van.." Iedereen krijgt wel eens zo'n opmerking. "Van de tv" zeg ik soms. En wie weet. In de afgelopen jaren ben ik regelmatig te gast geweest bij Omrop Fryslan om commentaar te geven op actuele ontwikkelingen, zoals nationale tv-registratie LF2018, overlijden Johan Cruijff, aktie Roodbont, etc. Leuk om te doen. En ja, je wordt herkend. Soms. 


BESTUURDER

Werken is mooi, maar ik vind dat je daarnaast ook een aantal maatschappelijke taken op je moet nemen. Daarom heb ik in de afgelopen jaren in verschillende besturen gezeten. Van De HET (ondernemersprijs) tot IJshal Leeuwarden (nu Elfstedenhal). En van De Boat Giet Aan (vaartocht oude schepen) tot voorzitter Rotary Nijehove. Momenteel ben ik op 3 fronten als bestuurder aktief:

 

JEUGD FONDS SPORT FRIESLAND   Doel: kinderen die dit niet kunnen betalen (in FRL ca. 6000) in de gelegenheid stellen om hun sport te beoefenen. Geen bureaucratie. Praktische aanpak.

  

CAMBUUR VERBINDT   De maatschappelijke tak van voetbalclub Cambuur die stadion, spelers en organisatie inzet voor (groepen) mensen die steuntje kunnen gebruiken. Van G-voetbal tot Old Stars. Van Nederlandse les voor allochtone vrouwen tot Cambuurtvoetbal in de wijken.

 

ONZICHTBARE HAND   Initiatief van Rotary Nijehove waarbij het netwerk praktische hulp biedt aan een kwetsbare wijk: juridisch, bestuurlijk, communicatief, etc.


ILLUSTRATOR

Ik hou er van om verschillende vormen en technieken uit te proberen. Van Uit-De-Losse-Pols tot Strak-Digitaal. Dit geeft plezier in het tekenen. En soms ontdek je hierdoor een stijl die niet beperkt hoeft te blijven tot mijn eigen Mac. Hierdoor heb ik een paar keer in opdracht geïllustreerd (NIDO, Connecting Hands). Toegegeven, het is voor mij een bijproduct, maar ook dat kan voor de markt interessant zijn.